Kvinnehelsedagen 2017

Kvinnehelsedagen 25.mars 2017

Lørdag 25.mars 2017 gikk Norske Kvinners Sanitetsforening sin kvinnehelsedag av stabelen i Oslo Kongressenter. Årets tema var modige kvinner som har våget å satse utenfor komfortsonen, og kvinner som har turt å bruke stemmen sin – høyt.

2017-03-25 10.46.29

Dørene åpnet litt før kl.11.00 og 1400! damer (og noen få menn) strømmet inn i kongressenteret. Vi var 18 damer fra Høybråten Sanitetsforening. På stolene våre var det goodiebags til alle, med masse godt, deilig og nyttig innhold!

Vi ble ønske velkommen av generalsekretær Grete Herlofsen, og dagens konferansier var Christine Koht som gjennom hele dagen fikk salen til å brøle ut i latter og overrasket stadig i  nye kjoler.

2017-03-25 11.37.37Statsminister Erna Solberg åpnet dagen med å snakke om viktigheten av sanitetskvinnene sitt arbeid gjennom tiden som har vært, men også videre som en stor pressgruppe innenfor frivillig arbeid.

Artist Mari Boine hadde en samtale med psykiater og forfatter Finn Skårderud om hva som er verdt å kjempe for og om vanskelige valg i livet.

Vinner av årets Fritt Ords Honnør pris Nancy Herz, 2017-03-25 12.26.09Vi er de skamløse arabiske jentene, holdt et forrykende innlegg om jenter som til tross for fordommer, hat, trusler og fysisk vold trosser samfunnet rundt seg og bryter grenser, jenter som ikke lar seg begrense av ord som skam, ære og fordommer. Om å bli tatt på alvor, få lov til å ha meninger og velge hva man vil gå i av klær osv.

2017-03-25 12.44.24Forfatter Åsne Seierstad holdt et innlegg om de to somaliske søstrene fra Bærum, som ble radikalisert og reiste til Syria for å slutte seg til den Islamske Stat (IS).

Rett før pausen fikk vi en musikalsk overraskelse av og med jentebandet Engla og Banditta

2017-03-25 13.07.57

Etter pausen fortalte førsteamanuensis i medisinsk historie Anne Kveim Lie om pillen som revolusjonerte verden – P-pillen. Og om hvordan denne forandret kvinners muligheter til å kontrollere barnefødsler og karrière.
Innlegget «Når livet føles for tøft» ved foredragsholder og blogger Bianca Simonsen, var ett gripende innlegg som handlet om hvordan man reiser seg igjen og velger livet etter å ha mistet mannen sin i selvmord, om skam og skyld, glede og mening.                           .2017-03-25 14.44.52

Det var noen avsluttende ord og trekning av premier før en liten, men nydelig minikonsert ved Christel Alsos.

2017-03-25 15.11.24

Det var en utrolig spennende og lærerik dag, med godt og variert innhold!

Tusen takk NKS!

Publisert i Uncategorized
Én kommentar på “Kvinnehelsedagen 2017
  1. Anne Stene sier:

    Flott!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: