Russeprosjekt

12

 

Norske Kvinners Sanitetsforening sitt russeprosjekt startet i Møre og Romsdal i 2015 og har nå spredd seg til hele landet. «Ja betyr ja» kampanjen fokuserer på at begge parter aktivt skal si ja til sex for at det er greit. Det er fokus på å lære ungdom å sette grenser og hva ett overgrep er. Kampanjen går ut på å besøke skolene i forkant av russetiden med informasjon, film, utdeling av goodie-bags mm, gjerne i sammen med politi og helsesøster. Målet er å forebygge og stoppe voldtekt i russetiden.

 

Høybråten Sanitetsforening ville gjerne være med på denne kampanjen og tok kontakt med Stovner videregående skole som ligger i vår bydel for å tilby kampanjen til dem. De hadde 112 jenter og 99 gutter som russ 2017. Høybråten Sanitetsforening har også hatt samarbeid med DIXI – ressurssenter mot voldtekt og Amnesty om prosjektet.

 

Goodie-bags ble pakket i februar 2017 og inneholdt blant annet informasjon om NKS, informasjon om hvor man kan henvende seg om voldtekt skjer, viktige telefonnummer, kondomer, nøkkelring, plaster, penner, ørepropper, klistremerker, merker til russedress og boxere med teksten «jeg tar ansvar» mm.

Leder Anne Stene og Aashild Pettersen dro på Stovner videregående skole 1.mars sammen med to ansatte fra N.K.S. for å fortelle om dette viktige emne: Ha toleranse og respekt for hverandre i russetiden. Vi ønsker alle en fin og voldtektsfri russetid!

5

Publisert i Uncategorized
Én kommentar på “Russeprosjekt
  1. Anne Stene sier:

    Dette var kjempeflott laget, tusen takk

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: