Barnehagesuppe!

IMG_5640

Sanitetskvinnene har alltid hatt barn og unge i første rekke innen sitt forebyggende helsearbeid. Ulike tider har like utfordringer, men av ulike årsaker. Allerede på 1900-tallet sto Sanitetskvinnene for skolebespisninger. Mange barn var bleke og underernærte, og tuberkulosen herjet. Det var nødvendig å formidle hvor viktig det var med god håndhygiene for å forebygge smitte.  I dag er det fortsatt behov for skolefrokost, men nå fordi barn og unge trenger å lære hva som er sunt og godt for kroppen, slik at de velger den riktige maten.

Skolebarn ved flere hundre skoler har fått servert frokost av Sanitetskvinnene. Noen foreninger serverer frokost eller lunsj hver eneste uke, andre en gang eller to i løpet av året. Flere foreninger har også andre aktiviteter for å fremme sunt kosthold blant skolebarn som frukt og grønnsaker, matpakkedag, varm skolemat og suppeutdeling til russ.

Hos oss i Høybråten Sanitetsforening har vi hatt førskolebarn/barnehagebarn på lunsj en gang for syv år siden – og nå bestemte vi oss for å prøve dette igjen. Det var 22 glade og spente 6 åringer, og 5 voksne, fra Øvre Høybråten barnehage som idag kom på varm grønnsaksuppe, rundstykker og eplejuice. Det gjorde nok godt å komme inn i varmen, da årets første snø dalte ned i dag.

De ble ønsket velkommen av Anne Stene og oss andre. De ble fortalt litt om Sanitetsforeningen. De visste godt at de skulle vaske hender før mat og de satt så fint ved bordet. De startet ikke å spise før vi sa værsågod.

Etter en god stund ved bordet kriblet det litt i endel barneføtter så alle sammen stilte opp og sang et par sanger for oss. Det var så koselig at de måtte få litt ekstra – det ble frukt og sanitetsdrops på alle.

Tusen takk for kjempehyggelig besøk! Dette gjør vi gjerne igjen!

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: